Masopust na Buštěhradě

Buštěhradský spolek Buštěhrad sobě se jako vždy ujal své role pořadatele Masopustního průvodu, který byl opět hojně navštíven.

Jako v předchozích létech průvodem prováděla komorní sekce cimbálové muziky Buštěhradišťan Oty Pavlici, k jejíž hudební produkci se spontánně přidal nejeden účastník či účastnice průvodu. Zejména při oblíbených zastaveníčcích, při kterých se na všechny zájemce dostalo něco k zakousnutí a zapití.

Průvod od startu při Muzeu Oty Pavla na Kladenské ulici prošel postupně historickým jádrem města Starý Hrad, po Revoluční ulici sestoupil k Domu s pečovatelskou službou na malé zastavení s muzikou, a poté přes horní nádvoří a zámecký park prošel do svého cíle na prostranství před Galerií a Vinotékou Sýpka. Děkujeme za asistenci Městské policii Bučštěhrad při bezpečnostním jištění v rámci silničního provozu!

Bylo radostné vídat všeliké masky a přestrojení, které si zdejší i přespolní do průvodu připravili. Kromě zvěře či lidí všelikého ražení byly k vidění dokonce i lidské orgány - viz přiložené fotografie městského kronikáře pana Jaroslava Pergla. Venku před Sýpkou i uvnitř se pak všechny maškary i prosté diváctvo sešlo k sousedskému popovídání, u kterého venku nechyběl ani malý táborák s buřty nebo další občerstvení tekuté či hutné uvnitř, které bylo k zakoupení ve zdejší oblíbené vinotéce. Večer pak tradičně patřil výtečným hudcům Buštěhradišťanu Oty Pavlici a všem, kdo se k nim přidali zpěvem či tancem do časných ranních hodin.

Bylo to skvělé, děkujeme všem, a těšíme se na příště!

 

 

Datum publikování: 19. 2. 2024

Autor článku: Martin Kosa

Autor fotografií: Jaroslav Pergl