Kalendář akcí: 19. 3. 2024

Společenské akce

Odlož mobil v knihovně

Termín: 1. 2. 2024 09:00 - 1. 4. 2024 18:00

Místo konání: Městská knihovna Buštěhrad

Pořadatel: Městská knihovna Buštěhrad

Nevíte, co s vysloužilým mobilem?

Přineste ho do knihovny a můžete navíc vyhrát poukázku na nákup knih ve výši 2000,- Kč a dalších 99 doprovodných cen!
Stačí, abyste v knihovně vyplnili při odevzdání mobilního telefonu i soutěžní kupon a po skončení sběru mobilů budete zařazeni do slosování.

Navíc i knihovny, které vyberou nejvíce starých přístrojů, mezi sebou soutěží o nákup knih ve výši 15000 Kč. Přijdete podpořit právě naši knihovnu?

Přinést starý mobil můžete až do 1. dubna 2024. Děkujeme! 

Více informací naleznete na www.odlozmobil.cz, www.cervenekontejnery.cz. 

 

 

 

Ke stažení:

 

Z okolí

Kateřina Lukaničová: Sociální sítě - Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, TikTok

Čas: 17:00 - 18:30

Místo konání: Klubovna hasičské zbrojnice Zákolany

Pořadatel: MAS Přemyslovci, Elpida, Město Buštěhrad

Město Buštěhrad, Obec Zákolany, MAS Přemyslovci a Elpida srdečně zvou na další přednášku z oblasti mediální výchovy nejen pro seniory, která navazuje na zahajovací přednášku "Jak se vyznat v mediálním chaosu" ze 22. listopadu minulého roku.

Tentokrát se dozvíme o možnostech i úskalích komunikace ve virtuálním prostoru prostřednictvím našich mobilních telefonů a počítačů všeho druhu v přednášce Sociální sítě: Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, TikTok, se kterými nás seznámi přední česká specialistka Kateřina Lukaničová z mediální a komunikační společnosti Transitions.

Dozvíme se, co tyto platformy jsou, jak fungují, a prozkoumáme jejich společenský dopad a důležitost. Důraz bude kladen na pochopení bezpečnosti a ochrany soukromí na těchto sítích. Kurz je určen nejen pro ty, kteří chtějí sociální sítě aktivně využívat, ale i pro ty, kteří si přejí získat jasný přehled o tom, proč jsou sociální sítě populární a jaký mají vliv na společnost.
Cílem je poskytnout účastníkům dostatek informací, aby mohli pochopit tento fenomén a případně se rozhodnout, zda a jak je využívat.

Kateřina Lukaničová vystudovala mediální studia se zaměřením na žurnalistiku v Praze a Paříži. Po dokončení studií nastoupila do oddělení dramaturgie v České televizi. Po několika letech změnila zaměření a zhruba 7 let se věnovala práci v marketingu. Přitom také jako pedagogický dobrovolník vyučovala na základních a středních školách po celé ČR, ale i v Indii a na Filipínách. V současné době již třetím rokem lektoruje kurzy mediální gramotnosti pro dospělé v organizaci Transitions.

Přednáška v délce 90 minut se uskuteční v nedalekých Zákolanech v úterý 19. března od 17.00 hodin v Klubovně hasičské zbrojnice, Zákolany 114.

Vstupné je zdarma.

 

Ke stažení: